Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Vereniging van Polisbezitters

  • Vicenzo

    Het moest er natuurlijk een keer van komen.

    Gek genoeg kenden we in Nederland al wel een VEB en een vereniging ‘Eigen Huis’, maar nog geen vereniging van polisbezitters.

    Dat terwijl niet iedereen effecten cq een eigen huis bezit, maar wel bezit iedereen in NL één of meerdere verzekeringspolissen al is het alleen maar een verplichte ziektekostenpolis.

    De verzekeraars hebben al jarenlang hun eigen club: Het Verbond van……

    Om een tegenwicht van voldoende gewicht te kunnen bieden voor de individuele verzekerde als ook voor groepen verzekerden is er nu een Vereniging van Polisbezitters. ( www.polisbezitters.nl )

    Natuurlijk zal deze vereniging in navolging van verzekeraars ook de gedragingen in individuele gevallen nauwkeurig beoordelen en registreren en nu eens niet alleen van de verzekerde(n), maar zeker ook van de verzekeraar(s).

    De Chevrolet Corvairs onder de verzekeraars zijn gewaarschuwd!

    Ciao, Vicenzo

  • pemba

    Inderdaad vreemd dat deze Vereniging van Polisbezitters er nog niet was… maar tja, er is ook nog geen Vereniging van sanitair-eigenaren.(m.a.w.: moet dat dan??).

    Leuk is het om te lezen dat men voor grof geld lid moet worden (30 Euro per jaar.90 Euro voor een bedrijf) en dan “hulp” krijgt op no-cure-no-pay basis. Dat riekt op zich al naar “verzekeren”. Helaas niets te vinden over de mensen achter dit initiatief. Wel een betaaltelefoon en postbus-adres.

    Niet alleen de verzekeraars maar óók de verzekerden zijn gewaarschuwd !!!

    Niets menselijks is hen vreemd: Is er iets te halen of te verdienen dan werpt men zich op als strijder voor de armlastigen.

  • Charles

    Raadpleeg het handelsregister en het wordt duidelijk wie erachter zit…

  • Vicenzo

    “Leuk is het om te lezen dat men voor grof geld lid moet worden (30 Euro per jaar…etc. ”

    Inderdaad …..errrug veel geld.

    Toch heb je het niet goed gelezen: niemand moèt lid worden….en je kunt op elk gewenst ogenblik zonder kosten er mee kappen. Probeer dat maar eens met een beleggingsverzekering.

    En of € 30 grof geld is?

    Ach misschien moet je dat maar eens vragen aan iemand die voor een beleggingsverzekering zo'n € 200.000 moet storten om € 120.000 over te houden.

    Alleen al de beleggingsverzekeringen is een markt van 6 miljard ( 6.000 miljoen) euro per jaar, waarvan verzekeraars volgens prof. Boot toch wel 20 miljard terug zouden moeten storten aan de polisbezitters gerekend v.a. begin jaren 90.

    De 40% van de inleg die gemiddeld opging aan niet transparante kosten, dat % is volgens Boot te hoog ( volgens verzekeraars pas als het meer dan 60% van de inleg bedraagt! )

    Het enige transparante aan die kosten zijn de prachtige glazen kastelen die van die munten worden neer gezet.

    Ciao, Vicenzo

  • dik

    yep, maar de vraag is natuurlijk: ook al ontkennen ze het: de dienst zelf is een verzekering. Je betaalt premie om in een toekomstig onzeker geval hulp te krijgen. Dat betekent dat deze club diensten verricht, waarvoor een vergunning als verzekeraar vereist is. En die vergunning lijken ze niet te hebben.

  • Pemba

    Dat maakt een hoop duidelijk… Zijn dat niet de snelle effecten- en cv- jongens???

    Tja,zij zullen ongetwijfeld de armlastigen onder ons willen helpen…..!!!

    Er bestaat inderdaad zoiets als woekerpolissen Vicenzo. Maar je vergelijk gaat een beetje mank. Het ene uiterste rechtvaardigt niet het andere uiterste.

  • Rogier

    Gewoon de naam bij het beesie noemen: Krantz & Polak Resolve waarbij de heer Horssius is betrokken. Het zal mij niet verbazen dat, dat de bron is waar Vicenzo uit put!

  • Vicenzo

    “ Je betaalt premie om in een toekomstig onzeker geval hulp te krijgen. ”

    Dus eigenlijk hetzelfde als wat de ANWB, Route Mobiel, VEB , Ver. Eigen Huis etc. doen.

    Of zoals de ver. Eigen Huis het noemt; om niet als een derde klasse zaterdag amateur het op te moeten nemen het eerste van Feyenoord.

    Wel heeft pemba gelijk, het zijn twee uitersten: € 30 p/j tegenover een totale verzekeringsmarkt van € 16 miljard p/j.

    Maar wel ben ik bang dat de snelle jongens voor € 30 de hoorn nog niet eens van de haak halen, dus denk ik dat het snelle bij de ver. van Polisbezitters wel mee valt en en idem voor een middenklasser Renault.

    Sneller kan het ook.

    Probeer het maar eens, een telefonisch adviesje van 10/15 min. bijv. bij mr. Abraham M. ( in de hfl. tijd bij M.sr. lukte het al om dan één mille af te moeten tikken ).

    Maar snel is het wel zo'n Aston.

    Ciao, Vicenzo

  • Vicenzo

    Volgens deze redenering zijn ook de consumentenbond, vakbonden, een willekeurige V V E etc. allemaal verzekeraars.

    Al deze clubs bieden hun leden bij uitstek hulp wanneer er stront aan de knikker is, maar om te stellen dat het om een verzekering gaat is naturlijk onzin.

    Het omgekeerde doet zich wel voor: een beleggingsverzekering heet wel zo maar is het niet. De enige partij die er zekerheid cq. een zekere opbrengst uit kan putten is de verzekeraar en zeker niet de consument.

    Volgens verkeersopvatting is echter de verzekeraar nou juist een risicodrager, de wereld op zijn kop dus.

    Maar ja, je weet:

    Veel beloven en weinig geven

    Doet zotten in vreugde leven

    Ciao, Vicenzo

  • dik

    Bij een aantal van de door jou genoemde clubs bestaat geen recht op hulp, maar kan je voor hulp aankloppen en bekijkt de club of die hulp ook verleend wordt. De verkeershulpdiensten vallen in een aparte categorie: daar is hier geen sprake van.