Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

dagwaarde auto spoed!!!!

  • stichting wcl

    Wij hebben een tijdje terug een schade gehad aan onze wagen. Nu is de dagwaarde rond de 8000 euro. De verzekering wil ons de dagwaarde geven , maar zegt niet hoeveel dat is en hoe ze dat berekenen. Er is 4800 geboden door een opkoper. Als ik het geld voor de reparatie uitbetaald wil hebben , krijg ik 3310,00 euro .Welk bedrag zal de verzekering ons uitkeren als we er afstand van doen? Wij willen graag zsm een advies.

  • Mirjamw

    Als de dagwaarde 8000 en de opkoper er 4800 voor biedt, krijg je 3200 van de verzekering. Samen met het bedrag van de opkoper heb je dan de waarde van de auto vergoed gekregen.

    Voor deze schade zal een expert ingeschakeld zijn, die aan je verzekeringsmaatschappij rapporteert wat reparatie kost, wat de dagwaarde van de auto is en wat de restwaarde (opkoper) is. Zij kunnen jou dus gewoon vertellen wat de dagwaarde van je auto is. Anders kun je hier natuurlijk nooit goed geïnformeerd mee akkoord gaan. Heb je een tussenpersoon? Bel hen. Zo niet, gewoon bij je verzekeraar doorvragen tot het jou duidelijk is.

  • Truus73

    Wie heeft die dagwaarde vastgesteld?

  • dik1

    De verzekeraar geeft dus nooit de dagwaarde. De verzekeraar vergoedt (de reparatiekosten, óf: als dat minder is) het verschil in waarde voor en na de schade. De waarde voor de schade is de dagwaarde. De waarde na de schade het bedrag dat een opkoper maximaal biedt. De expert stelt de dagwaarde vast. Als u het daarmee eens bent, mooi. Anders kunt u een contraexpert overwegen.

    Als u van plan bent om met de uitkering de auto toch te laten repareren: spreek dat dan duidelijk af.