Pim Fortuin is er een groot voorstander van dat werknemers alleen in de wao komen voorzover de arbeidsongeschiktheid voorvloeit uit arbeid bij de werkgever.
Dus niet als je kanker krijgt, een ongeval tijdens sport en vakantie e.d….
Wat vindt u?
Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.
Naar overzicht van alle forumsBeste Droepie, (vreemde naam trouwens…)
Pim Fortuyn heeft een oplossing om minder mensen in de w.a.o. te krijgen.
Hij geeft geen oplossing voor die gevallen die niet in de w.a.o. komen.
Pim Fortuyn ziet haarfijn de problemen en kan dit op een goede manier presenteren maar oplossingen voor deze problemen!!!!!!
Die oplossing zal degene moeten zoeken die het kan overkomen.
De werknemer. De werknemer kan zorgdragen voor een verzekering die inkomstenderving verzekert tegen ziekte en ongeval ontstaan buiten het uitoefenen van het beroep. Hiervoor moet hij natuurlijk wel betalen en hopenlijk zal de werkgever hierin bijdragen of zal de werkgever zorgen voor een collectief contract.
Is het wel zo normaal dat de werkgever nu betaald voor de huidige W.A.O.
of is het een verworven recht waar we NIET aan moeten komen?
=================================================
We beschouwen het tegenwoordig wel als erg normaal dat een werknemer zorgdraagt voor een voorziening als de werknemer langdurig ziek wordt.
Logisch gezien is het zo dat de werkgever moet zorgen dat als de werknemer ziek wordt van het werk hij loon doorbetaald of voor een verzekering zorgdraagt.
Maar voor andere ziektes of ongevallen buiten het werk om dan?
Moet een werkgever daarvoor ook zorgen? De werkgever heeft nameljk geen invloed om hetgeen de werknemer doet buiten zijn werk om (gevaarlijke sporten, te veel drinken enz….)
Wie moet daar wel voor zorgen?
Degene die het kan overkomen…de werknemer zelf
Maar hoe?
Particuliere verzekeraars kunnen een verzekering aanbieden voor inkomstenderving t.g.v. ziekte, ongeval ontstaan buiten het werk.
Dat zal de oplossing kunnen zijn.
Kortom: Verzekeraars zien hun kansen wellicht maar verzekeraars zijn commercieel en geen sociale instellingen. Het moet winstgevend zijn. Dus maak je borst maar nat. Als je ziek bent zal alles gebeuren om u te prikkelen het werk weer te hervatten.
Maar of dit DE OPLOSSING IS, vraag ik me af. Ben erg benieuwd hoe u daarover denkt. Het advies van de Ser (of het nieuwe advies dat nog moet komen) zal wellicht meer hout snijden.
Hoe is uw mening hier over?
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?