Als dit doorgaat weer een stukje zekerheid en geen afhankelijkheid van een aansprakelijkheidsverzekering met alle nadelen vandien.

Graag uw reactie…..

De financiering van beroepsziekten loopt momenteel via de sociale zekerheid en de particuliere verzekeringen. (arbeidsongeschiktheidsverzekering en aansprakelijkheidsverzekering).

In gevallen waar een werkgever aansprakelijk wordt gesteld, geldt een dekking op de AVB (aansprakelijkheidsverzekring voor bedrijven). Door een aantal, elkaar versterkende, factoren zal dit risico op termijn niet meer adequaat verzekerbaar zijn op de AVB.

Verzekeraars pleiten daarom voor een alternatieve particuliere verzekering in de vorm van een directe verzekering voor beroepsziekten, met genormeerde schadebedragen. (DIT ZAL U OOK ERG AANSPREKEN, HEER VAN OMMEN)

Die verzkering zou wettelijk verplicht moete nzijn voor werkgevers, en zou een eigen recht moeten bieden voor de werknemers. In de politiek en de wetenschap wordt het signaal van verzekeraars zeer serieus genemen.

De commissie- Donner pleit, in het kader van de reorganisatie van de WAO, ook voor een wettelijke verzekering voor erkende beroepsziekten, met daaraan gekoppeld de uitslutiing van de van de werkgeversaansprakelijkheid voor dat risico.

Bron: Bondig Dossier 11-2001