Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

wtv-eis bij beschikbare premiepensioen

  • Max L.

    De WTV stelt als eis, dat gedurende meer dan de helft van de looptijd van een verzekering, de overlijdensuitkering tenminste 10% moet afwijken van de waarde van de verzekering. Bij een pensioenverzekering obv beschikbare premie waarbij een nabestaandenpensioen is meeverzekerd zal het risicokapitaal op enig moment gelijk zijn aan de waarde van de verzekering. Ik ben benieuwd hoe verzekeraars in dit geval met deze regel omgaan; wordt er op dat moment 110% van de waarde uitgekeerd? Hoe zit het dan met bovenmatigheid?

  • Simon

    Ik beantwoord een vraag niet graag met een wedervraag, maar is er uberhaupt wel sprake van de bedoelde WTV-eis in een pensioenregeling/-verzekering??

    Daarnaast het volgende.

    Je gaat uit van een 110%-regeling, maar er zijn natuurlijk ook 90%-(of minder)regelingen denkbaar.

    Daarnaast kennen regelingen op basis van volledig universal-life de situatie, dat “bovenmatige” overlijdensdekkingen tot gevolg hebben, dat de “overwaarde” wordt toegevoegd aan de op te bouwen waarde voor de oudedagsvoorziening.

    Kortom, als de WTV-eis al van toepassing is en een probleem zou kunnen vormen, is die verzekeringstechnisch te ondervangen .

    Groeten.

    Simon.

  • cracker

    Bij een wtv toets draait het er om dat het geen bank produkt is. Bij een beschikbare premie systeem krijg je ook nog eens een stuk negatieve risicopremie bijgeschreven want bij overlijden ben je alles kwijt. Op deze manier is het dus een verzekeringsprodukt, Hier geldt de 90 of 110% toets dus niet. Deze geldt alleen bij restitutieverzekeringen dat is logisch want als je 100% gerestitueerd kan je het net zo goed op de bank zetten