Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

opstaverzekering vergeten door tussenpersoon.

  • Shimai

    Onlangs melde mijn tussenpersoon mij (na melding van een kleine schade aan mijn opstal)dat hij vergeten was om mijn woning (fl 1.250.000,-) aan te melden bij Interpolis.

    Na lang heen en weer gebel willen zij nu mijn woning met terugwerkende kracht (2-jaar) gaan verzekeren (en premie vangen), en de kleine schade alsnog vergoeden.

    Mijn punt ter discussie is echter hadden zij ook zo gereageerd bij bijv. brand en totale verwoesting van mijn woning zij meer dan een miljoen gulden hadden moeten uitkeren.

    Op zich vind ik 't geen probleem dat er fouten gemaakt worden, echter ik ben van mening dat uit coulance zij geen premie meer mogen vragen voor een risisco wat ze mijns inziens niet gedekt zouden hebben.

    Heren en dames verzekeringsspecialisten, laat me even weten of en in hoevere dit een situatie is waarover e.e.a.op schrift staat en of mijn mening gerechtvaardig is .

  • Jades

    Beste Shimai,

    Als de verzekeraar door de tussenpersoon niet op de hoogte was gesteld van een te verzekeren risico, is de verzekeraar formeel geen risicodrager.

    Wel moet iedere tussenpersoon aangesloten bij een branchevereniging (NBVA of NVA) een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben die in dit soort gevallen kan uitkeren, mits de tussenpersoon niets te verwijten valt, anders moet hij dit uit eigen zak betalen (Ik hoop dat je voor dit soort gevallen een goede rechtsbijstandverzekering hebt).

    Het is dus een zaak tussen jou en de tussenpersoon, waar de verzekeraar eigenlijk buiten staat. In de praktijk zou bij een grote schade de verzekeraar zich kunnen opstellen dat zij geen dekking hadden verleend en dan zou je dus de tussenpersoon aansprakelijk moeten stellen en dat zou een hoop tijd en kosten kunnen vergen, om van de stress maar niet te spreken.

    Daarom is de door je tussenpersoon aangedragen oplossing een goed compromis.

    In feite accepteert de verzekeraar een dekking met terugwerkende kracht. Dat je waarschijnlijk geen rente wegens te late betaling hoeft te betalen is dan ook nog meegenomen.

    Jades

  • Shimai

    dank voor t antwoord, meer reacties en discusies zie ik gaarne tegemoet.

  • assurantia

    Je kan ook eerst nagaan wat je voor die 2 jaar aan premie zou moeten betalen en dit vergelijken met het schadebedrag. Als dit (nagenoeg) gelijk is aan elkaar dan zou ik de verzekering gewoon per heden laten ingaan en de schade voor eigen rekening nemen.

    Enne, weet je wel zeker dat je je opstal dan nog bij deze tussenpersoon wil verzekeren, want de door de tussenpersoon aangedragen oplossing is gewoon kl*te. Een beetje tussenpersoon had de schade aan je vergoed op eigen kosten en de verzekering per heden in laten gaan.

    Als wij op ons kantoor een fout maken dan nemen we daar namelijk ook onze verantwoordelijkheid voor.